Runsten i snö

Runstenen framför Kulturhuset i Handens centrum vilar i snön. Från Wikipedia om stenen:
Ursprungligen stod Söderbymalmsstenen som den kallas i en tallbacke på "Sannmon", just intill ett vägskäl där forna Tyresövägen anslöt med stora landsvägen åt söder. Under förra seklet stod den kvar på sitt urprungliga ställe men nu framför familjen Rodéns hus, en trävilla från cirka 1910-20. När huset byggdes låg den omkullvräkt bland tallarna men restes på ett betongfundament. När huset rivits i samband med gatunätets omläggning kring 1970, flyttades stenen och fick en skyddad placering i en skogsdunge nedanför ett kuperat berg. När sedan Haninge kulturhus byggdes hamnade runstenen mitt i den panoramavy man såg inifrån den glasade biblioteksdelen. Trots detta utmärkta läge lät man åter flytta stenen till dess första plats som nu radikalt förändrats, vilket skedde den åttonde april år 2008.
Runstenens nuvarande placering har fått kritik för att den flyttades utan folks kännedom från ett omtyckt skogsparti bakom Haninge kulturhus, till ett betydligt mindre lämpligt läge på kulturhusets framsida som vetter mot Poseidons torg och att en informationsskylt ännu saknas. Stenen fick vid omplaceringen en upprustning, man kontrollerade en del sprickor och avlägsnade de färgrester som satt kvar efter en vandalisering med sprayfärg i slutet av 1990-talet.
Runraden lyder:
"+ out[r]...(ut)r + raiistu + -(t)in + þina + at + uikika + faþur + s(in) sun stura +".,
med tolkningen:
"Anund... reste denna sten efter Vikinge, sin fader, Stores son".
Ornamentiken är i form av en kopplad orm som slingrar i en åtta, där den övre öglan omsluter ett kristet kors. I den undre öglan ingår den extra runraden med texten: "SUN STURA +" (Stores son).